Route

*** Corona-update ***

U kunt bij ons contactloos een fluisterboot huren. Veiligheid staat voorop, houd 1,5 afstand en kom alleen met familieleden/ personen waar u mee samen leeft en niet als u ziek of verkouden bent.

Met onderstaand formulier kunt u een fluisterboot reserveren. Er kunnen maximaal 4 boten tegelijkertijd gereserveerd worden.

Per boot is (tijdelijk) plaats voor maximaal 3 personen (met kinderen tot 12 jaar max 4 personen). Er zijn routekaarten en zwemvesten aanwezig. Een fluisterboot huren kost €25,-per boot per uur. We sturen u een online betaalverzoek voor de betaling.

Heeft u vragen dan zijn we bereikbaar op +31(0)299371664 of info@fluisterbootverhuur-edam.nl. Tot snel……

___________________________________________________________________

Een heerlijk rondje Edam langs monumenten en historische bezienswaardigheden In Edam kun je een bijzonder rondje varen. Startpunt is het prachtige en sfeervolle Hotel-Café De Harmonie aan de Voorhaven 92. Van hieruit vaart u rustig weg richting het Markermeer. Bij de oude Zeesluis keert u om en gaat de route verder onder de Kettingbrug, de Nieuwehaven op. Langs verbouwde kaaspakhuizen, monumentale panden of pakhuizen waar de kaas nog steeds op de planken rijpt! Via twee lage bruggen (even bukken) bereikt u Scheepswerf Groot, al ruim vierhonderd jaar het nautisch hart van Edam. Langs theehuizen en prachtige burgemeesterswoningen vindt u het volgende keerpunt bij de vroegere Trambrug, ooit eindpunt van de tram die Edam met Amsterdam verbond. Nu gaat de route linksaf bij genoemde scheepswerf, over het Boerenverdriet. Een klein stukje ‘Brugge in Noord-Holland’! De smalle waterweg brengt u naar het centrum van Edam. Onder de Dam en langs het oude raadhuis, postkantoor en een van Nederlands oudste stenen koopmanspanden. Vervolgens gaat u weer richting de Harmonie waar u – een uur na vertrek – aankomt op de plek waar u bent gestart. Eventueel wacht een drankje en hapje op het gemoedelijke terras van dit oeroude café.

kaartje edam

U mag met de boot absoluut niet het IJsselmeer op!

Voor reserveringen bel 0299-371664

Partners & Omgeving | Voorwaarden